fbpx >
IstraTerra | Ko želiš v enem samem dnevu občutiti, okusiti in raziskati pristnost Istre …
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, kolesarjenje, pohod, ogled, izlet, oljčno olje, oljke, oljčniki, olivno olje, sprostitev, piknik, raziskovanje
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, piknik, pohod, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, domačnost, zeleni turizem, Istra, Slovenija, odgovorni turizem, Istra Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, oljke, oljčno olje, olive, olivno olje
52371
post-template-default,single,single-post,postid-52371,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0,borderland-ver-1.12,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Ko želiš v enem samem dnevu občutiti, okusiti in raziskati pristnost Istre …

… Takrat je najboljša izbira pohod po skritih kotičkih vasi, ki ga spremljajo zgodbe domačinov ter pričevalci bogate kulture in izročila na prepihu narodov, z vmesnim postankom na pokušini lokalnih dobrot.

 

IstraTerra te vabi na pohajkovanje Z nahrbtnikom po Istri. Skupaj lahko odkrijemo vasico PadnaNovo vas ali dolino potoka Drnica. Pokukamo lahko v Krkavče, ki so zgrajene na treh živih skalah in so videti kot tri vasice s strnjenim vaškim jedrom. Sprehodimo se po pobočju doline reke Dragonje ali obiščemo vas Lopar ter pokukamo v hišo od Bardinca, ki z etnološko zbirko (črna kuhinja, vinska klet in dvorišče) pripoveduje zgodbe življenja v Istri, kot so ga poznali nekoč.

 

 

 

  

 

Tako zelo radi bi ti pokazali prav vse skrite in očarljive kotičke našega istrskega dvorišča, a v dobrega pol dneva, kolikor trajajo naši pohodniški izleti, jih težko stlačimo. »Prav zato smo skrbno pripravili 6 različnih krožnih pohodniških tur, ki se sicer razlikujejo po zahtevnosti in krajih, ki jih obiščemo, a obiskovalca peljejo skozi naravne bisere Istre, obogatene s kulturno dediščino obiskanih vasi ter okušanjem pristne istrske lokalne kulinarike,«je prepričana snovalka pohodniških doživetij Jerneja Tratnik Lacovich.

 

Na vrhu hriba si spočijemo oči, zadihamo s polnimi pljuči, se nasmejemo zgodbam domačinov, okusimo istrski pršut in domače vino ter začutimo sladkost in ostrino istrskega oljčnega olja.

 

Potrebuješ še razlog več?

 

Pomlad v Istri je najlepša, ko zorijo češnje; ko so obronki gozdov živahnih zelenih odtenkov; ko lahko na sprehodu čez travnike upihnemo sto in eno regratovo lučko; ko zrak prinaša vonj pomladnega cvetja; ko je sonce že tako toplo, da zadiši po poletju in ko nam še ni treba bežati v senco pred peklensko vročino poznopoletnih dni. Izberi eno od 6 tur pohajkovanja po Istri in se nam pridruži.