fbpx >
IstraTerra | Pletenje košar je navdihnilo spletanje novih poslovnih povezav
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, kolesarjenje, pohod, ogled, izlet, oljčno olje, oljke, oljčniki, olivno olje, sprostitev, piknik, raziskovanje
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, piknik, pohod, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, domačnost, zeleni turizem, Istra, Slovenija, odgovorni turizem, Istra Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, oljke, oljčno olje, olive, olivno olje
52176
post-template-default,single,single-post,postid-52176,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0,borderland-ver-1.12,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pletenje košar je navdihnilo spletanje novih poslovnih povezav

Za nami je obisk sejma Ferien-Messe Wien na Dunaju. Del stojnice slovenske Istre, kjer so se skupaj predstavljale vse štiri obalne občine in turistične organizacije (Ankaran, Izola, Koper in Piran), je bila tudi IstraTerra. Predstavitev ocenjujemo kot uspešno, a clij skupnega obiska tega pomembnega sejemskega dogodka ni bila le predstavitev destinacije hotelirjem, tujim turističnim ponudnikom in agencijam. Obisk je bil pomemben tudi z vidika preverjanja koncepta pristnih istrskih zgodb, ponudbe IstraTerra in sodelovanja deležnikov, ki se povezujemo na destinaciji slovenska Istra.

 

Velika panoramska fotografija Pirana je pritegnila poglede, vključevanje dediščine pletenja košar, ribištva in ladjarstva ter Šavrink pa je poskrbelo, da so se obiskovalci pri nas zadržali. »Prepričana sem, da fotografije o vzdušju, ki je vladalo na stojnici, povejo več kot tisoč besed,« je po vrnitvi dejala direktorica agencije IstraTerra Urška Križman Vižintin.

 

        

 

Peter Žudič s Turistične organizacije Mestne občine Koper (TO MOK) se je izkazal kot odličen, nasmejan in iskriv informator. Obiskala sta nas tudi Patricija Gržinič s Turističnega združenja Portorož in Dean Kocjančič s Turističnega združenja Izola, ki sta dodatno okrepila prisotnost vseh štirih občin znotraj destinacije slovenska Istra.

 

Aldo in Slavica Jerman iz Zabavelj sta s pletenjem košar iz bek in pletenjem volnenih nogavic požela ogromno zanimanja in v obiskovalcih prebudila spomine na otroštvo, na none in nonote, s katerimi so pletli košare in nogavice. Bila sta pravi magnet, ki je ob spremljavi bliskavic v obiskovalcih zbujal željo po preizkušanju pletenja! Čeprav se po navadi šalimo, ko rečemo, da so Zabavlje središče sveta, je njuna predstavitev lokalno šalo obrnila na glavo. (Očitno je tudi v tej šali kanček resnice. 😉 )

 

Izdelovalec maket, strokovnjak za obnovo in vzdrževanje starih plovil (ki je vključen tudi v projekt Mala barka) Aleksander Kerin je predstavljal bogato pomorsko dediščino, vključevanju tradicije v predstavitev sodobne, a dediščini zveste Istre pa smo dodali še Šavrinko, ki je obiskovalcem podarila dišavnice iz Istre – lovor in rožmarin, da so si ali pričarali ali v spomin lažje priklicali spomine na poletje in odlično istrsko kulinariko. Šavrinka je vse skupaj zasolila še s piransko soljo in dediščino njene pridelave. Tako so obiskovalci domov lahko odnesli okuse in vonje Istre.

 

Kaj pravite, kako naši Urški pristaja podoba Šavrinke?

 

         

 

Sodeč po odzivih obiskovalcev se je sodelovanje celotne destinacije pri slikanju podobe sodobne, a dediščini zavezane slovenske Istre dobro obrestovalo. V ozadju so potekale tudi druge aktivnosti, usmerjene v sklepanje poslovnih povezav. Navezali smo nove stike in se predstavili ostalim razstavljalcem (destinacije, hotelirji, drugi turistični ponudniki), odprli smo možnosti sodelovanja s specializirano avstrijsko agencijo, ponudila se nam je priložnost za udeležbo na specializiranem potovalnem dogodku. »Ko med pogovori s potencialnimi novimi partnerji in predstavništvom Slovenske turistične organizacije (STO) v Avstriji ugotoviš, da te poznajo, je to zagotovo priznanje delu in aktivnostim, ki tečejo v sklopu promocije in trženja ponudbe IstraTerra in dobra popotnica načrtovanim korakom povezovanja ter širjenja nabora poslovnih partnerjev v tujini,« dodaja Križman Vižintinova.

 

Tudi pregled ponudbe konkurenčnih destinacij in ponudnikov, pritrjuje naši usmeritvi: doživetja in specialne ture so trend, ki mu velja slediti. Glede na odzive in čustvene reakcije na panoramsko fotografijo Pirana, pa bomo ponudbo gotovo nekoliko dopolnili. Piran je magnet, ki (po)vleče, in je lahko odlično izhodišče za grajenje nove, drugačne ponudbe, v katero je mogoče vključiti pristna doživetja celotne slovenske Istre.

 

Dunajski sejem nam je dal nov zagon, potrditev, da smo na pravi poti ter da sta mreženje in sodelovanje bistvenega pomena za razvoj agencije IstraTerra in celotne destinacije.