fbpx >
IstraTerra | Čeprav smo (le) turistična agencija, je razvoj zaledja Istre eno naših temeljnih poslanstev
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, kolesarjenje, pohod, ogled, izlet, oljčno olje, oljke, oljčniki, olivno olje, sprostitev, piknik, raziskovanje
Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, piknik, pohod, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, domačnost, zeleni turizem, Istra, Slovenija, odgovorni turizem, Istra Istra, Slovenija, feelSlovenia, izlet po Istri, lokalnost, pristnost, doživetje, narava, kultura, gastronomija, tartufi,degustacija vina, vino, domače vino, domača hrana, oljke, oljčno olje, olive, olivno olje
52128
post-template-default,single,single-post,postid-52128,single-format-standard,cookies-not-set,eltd-core-1.0.3,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,borderland child-child-ver-1.0,borderland-ver-1.12,vertical_menu_enabled, vertical_menu_left, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_top_fixed,paspartu_on_bottom_fixed,vertical_menu_inside_paspartu,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Čeprav smo (le) turistična agencija, je razvoj zaledja Istre eno naših temeljnih poslanstev

Družbeno odgovorno, trajnostno in zeleno. Takšno je delovanje agencije IstraTerra. Ne zato, ker je trendi. Prav tako ne zato, ker so takšne smernice v strategijah razvoja turizma ali ker se lepo sliši. Med enim od zadnjih obiskov avstrijskih gostov se je na Lov na tartufe z gosti, vodnikom in predstavnico agencije, ki je goste k nam pripeljala, podala tudi direktorica agencije IstraTerra Urška Križman Vižintin. Čeprav je navadno razlog takšnih obiskov terena predvsem utrjevanje poslovnih stikov, so le-ti hkrati tudi priložnost za oceno dela ekipe, lokalnih ponudnikov in morebitne izboljšave.

 

Medtem, ko smo zadovoljno zobali domače fuže s tartufi je Urška dobila vprašanje, zakaj IstraTerra stopa po poti socialnega podjetništva, ko pa bi nam bilo v podjetništvu brez družbeno odgovornega predznaka v marsikaterem pogledu lažje. Odgovor je precej enostaven; ker verjamemo, da lahko tako gostom ponudimo pristno doživetje in hkrati prispevamo k razvoju zaledja Istre. Ker lahko le tako pristne lokalne zgodbe, ki temeljijo na izročilu, ohranjamo za prihodnje generacije – tako gostov kot domačinov.

 

»Čeprav smo (le) turistična agencija, je razvoj zaledja Istre eno naših temeljnih poslanstev. Doživeti pristno Istro se sliši tako zelo enostavno, a imeti prilagodljivega, odzivnega, lokalnega ponudnika, ki z iskreno dobro voljo goste vodi po skritih kotičkih kleti in vinograda, zraven pripoveduje družinske anekdote in se gostom iskreno posveti, ni samoumevno,« pravi direktorica IstraTerre Urška Križman Vižintin.

 

Nemalokrat smo prav od lokalnih ponudnikov slišali, da smo preveč zahtevni, ko pričakujemo, na primer, v ponedeljek (ko so najboljše lokalne gostilne zaprte) odprto gostilno za osem ljudi. Na srečo vsi ne razmišljajo tako. Po treh letih delovanja imamo ekipo – mrežo lokalnih ponudnikov, ki si, tako kot mi, želijo višje lokalne kakovosti, lastnega osebno-podjetniškega razvoja, razvoja lastne dejavnosti ter zasledovanja trendov odgovornega turizma. »Na to smo prav posebej ponosni. Istrska trma in sledenje temu cilju sta pripeljala do oblikovanja produktov, kot so Oljčno olje skozi čas, Okusne vinske zgodbe, Lov na tartufe ali Mestni okusi, kjer lokalni ponudniki ne poskrbijo le za pristno doživetje naše Istre, ampak tudi za ohranjanje dediščine, njeno valorizacijo in razvoj našega ruralnega istrskega dvorišča,«  dodaja Križman Vižintinova.

 

S sodelovanjem in odprtim delovanjem v skupnosti širimo dobre prakse na področju odgovornega turizma. S tem zagotvljamo pravično delitev v verigi vrednosti za vse: za gosta, agencijo, ponudnika, okolje. IstraTerrina skupnost turističnih in drugih lokalnih ponudnikov za medsebojno učenje in razvoj je prav zato eden pomembnejših uspehov našega triletnega delovanja.  Z domačnostjo, iskrenostjo in pristnostjo lahko občutiš, okusiš in doživiš Istro.